Å dristig gå hvor ingen har gått før ...

  26.11.2018

ASTRONAUTS forbereder seg til å gå enda lenger inn i dypt rom - utover månen og til slutt til Mars - ved hjelp av brytere laget av en Nexus-leverandør.

USAs firma OTTO Engineering jobber med en kontrakt for å skape brytere til NASAs Orion Spacecraft - som er bygget for å ta mennesker til neste fase av romforskning.

Orion er det første romfartøyet i historien som er i stand til å ta astronauter til flere destinasjoner i dypt rom, og vil fungere som et letebil som gir livsoppholdende støtte til et team av fire astronauter.

Orion vil lansere på NASAs nye heavy-lift rakett, Space Launch System. Denne raketten kan transportere mennesker, habitater og støttesystemer direkte inn i dyprommet. Den er designet for å være fleksibel for et mannskap, last eller vitenskapsoppdrag.

På et besøk til OTTO-fabrikken, tidligere astronaut Navy Capt. Scott Altman - som hjalp med å designe Orion - fortalte arbeidstakere at "Gode ting er like over horisonten. Vi må gjøre leksene først (og) bygge riktig komponenter."

OTTO har levert deler til tidligere romoppdrag, inkludert Apollo-romfartøyet og romfartsprogrammet. Det ble tildelt Orion-kommandomodulkontrakten for to år siden. Modulen bygges i New Orleans.

NASAs nåværende plan er å være klar til å sende en Orion-kapsel som flyr forbi månen innen 2023, med fire besetningsmedlemmer ombord - de ytterste menneskene har noen gang reist inn i solsystemet. Et tidligere lunaroppdrag uten mannskap er planlagt for 2020.

Det besetningsmånedsmisjonen har til hensikt å bekrefte romfartøyets ytelse i dypt rom, som et skritt mot langsiktig utforskning til verdener utover, inkludert Mars.

General Manager David Ross har beskrevet Otto ingeniører som "ekstatisk" for å være involvert i prosjektet - som innebærer å skape intrikate, høyytelsesbrytere til høyest mulig standard.

Trykket er på - bryterne må fungere. Det er ikke rom for feil i rommet. Og mens tidligere romfly er avhengige av oppdragskontroll, kan et mannskap som går til Mars, være ute i over to år. Lengden på oppdraget - og avstanden fra jorden - vil bety at mannskapet og deres kjøretøy må være mer selvforsynende.

Ingeniører vil teste komponentene som er designet for Orion, for å sikre at de holder seg under de mest krevende forholdene universet har å tilby.
OTTO har designet og produsert komponenter i over 55 år, og selskapet er anerkjent over hele verden for innovasjon og pålitelighet, i unike applikasjoner.

Selskapet er forpliktet til å rekruttere og trene sin lokale arbeidsstyrke til de høyeste standardene og tilby en lønn som viser verdien av en karriere i industrien. Det bygger en ny $ 20 millioner teknologi og produksjons sentrum, som vil skape plass til å trene lærlinger.

Nexus leverer et komplett utvalg av OTTO-produkter, fra flygrep til enkle trykknapper. Som med alle våre produkter, kan de tilpasses dine spesifikke behov, og tilby et høyt nivå av innovasjon og ytelse.

Som anbefalinger går, er det vanskelig å slå baksiden av NASA! Du kan se vårt utvalg av OTTO-produkter her: http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/OTTO
Fotokreditt - NASA